Till sidans innehåll

Vad händer efter den medicinska och psykologiska prövningen?

Om du är godkänd i alla moment i den medicinska och psykologiska prövningen samt i säkerhetsprövningsintervjun går du vidare till nominering.

Nomineringen är ett moment som Rekryteringsmyndigheten och Polismyndigheten genomför. Du behöver inte vara delaktig på något sätt.

Vid nominering jämför vi ditt meritvärde med alla andras som också fått godkänt i alla moment i den medicinska och psykologiska prövningen och som har fått godkänt i säkerhetsprövningsintervjun. Vi rekommenderar sedan vilka som ska antas till polisutbildningen. Det är slutligen Polisen som beslutar om du blir antagen.

När nomineringen är genomförd skickar vi ut antagningsbeskeden via brev. Om du är uttagen som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen startat.

När du har blivit antagen väntar närmast utbildningsstart och polisutbildningen i fem terminer. Läs mer om utbildningen på polisen.se.

Under Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen kan du läsa mer om vilka tidpunkter som gäller för just din antagningsomgång.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-11-02

Skriv ut