Till sidans innehåll

För dig som ska prövas till polisutbildningen

Så här går den medicinska och psykologiska prövningen till för dig som söker till polisutbildningen.

När det är dags för prövning är du välkommen till någon av våra enheter i Stockholm eller Malmö.

Kom ihåg att dagen kan se lite olika ut beroende på om du har prövat tidigare och har godkända resultat samt vid vilken tid på dagen du startar prövningen.

Observera! Blir du inte godkänd i ett moment får du inte fortsätta prövningen.

Om du söker till polisutbildningen och kommer till oss för medicinsk och psykologisk prövning kan din dag se ut ungefär så här:

Ankomst

Du registrerar din ankomst via en skärm i receptionen och blir sedan uppropad. Där får du visa upp din legitimation samt lämna din hälsodeklaration och simintyg.

Till hälsodeklarationen >>
Till simintyget (på polisens webbplats) >>

I receptionen får du en mapp som du ska använda för att förvara dina dokument i, till exempel cv/meritförteckning, betyg och intyg. Mappen innehåller också information från Polisen. Mappen är viktig och den har du med dig under hela dagen. Mappen med dina handlingar får du ta med dig hem efter prövningen.

Du får tillgång till ett skåp där du ska låsa in din mobiltelefon, dina träningskläder och annat som du har med dig till oss.

Observera! Det är förbjudet att ha med kamera, filmkamera, mobiltelefon eller annan utrustning som kan användas för fotografering, filmning eller ljudupptagning under den medicinska och psykologiska prövningen. Du får alltså inte ha med utrustningen vid de medicinska undersökningarna, kunskaps- och psykologprovet eller vid psykologintervjun.

 

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-01-20

Skriv ut