Specialist- och reservofficersutbildningen – så går antagningen till:
1. Ansökan
Om du är intresserad av att bli specialistofficer eller reservofficer ansöker du på Försvarsmaktens webbplats. Ansökan är endast öppen under vissa datum.
Läs mer om de olika officersutbildningarna och ansök på Försvarsmaktens webbplats
2. Officerstestet
Om du uppfyller kraven för att ansöka får du tillgång till e-tjänsten "officerstest" på Min Sida. Officerstestet är ett frågeformulär som omfattar ett trettiotal frågor om din hälsa. Om du är godkänd på officerstestet får du tillgång till e-tjänsten "boka prövningstid" på Min Sida.
3. Boka resa till antagningsprövningen
När du bokat en prövningstid får du tillgång till e-tjänsten "boka resa" på Min Sida. Om du bor nära något av våra prövningskontor har du inte rätt att få din resa betald utan då får du istället ta dig till antagningsprövningen på egen hand eller med lokaltrafiken.
4. Antagningsprövningen
Antagningsprövningen omfattar olika fysiska tester, medicinska och psykologiska bedömningar samt en säkerhetsprövningsintervju. Läs mer om de olika momenten under Antagningsprövningen.
I kom-ihåg-listan hittar du allt du behöver ha med dig till antagningsprövningen.
Inför psykologintervjun ska du ha svarat på ett antal frågor om dig själv. Frågorna hittar du i intervjuunderlaget som finns som ifyllbar pdf. Svara på frågorna hemma innan du kommer till antagningsprövningen. Skriv ut och ta sedan med dig intervjuunderlaget till oss.
5. Efter antagningsprövningen
Försvarsmaktens HR-centrum (HRC) beslutar om vilka som ska antas till specialistofficersutbildningen. När antagningsprövningen är avslutad lämnar yrkesvägledaren besked om du är godkänd eller inte.
Sidansvarig:
Granskad: 2020-11-10
Skriv ut