Till sidans innehåll

Till dig som ska mönstra

Om du tillhör de som ska mönstra får du ett besked med rubriken "Rekryteringsmyndigheten kommer att kalla dig till mönstring". Det här är bara ett besked som talar om att du ska mönstra, det står inget om när. Vill du veta när det är dags för dig att mönstra måste du vänta till du får din kallelse. Den får du ungefär två månader innan det är dags.

Tänk på!

Du ska ha varit fullt frisk i minst två dygn när du kommer till oss för att mönstra. Stanna hemma om du uppvisar minsta sjukdoms- eller infektionstecken. Du ska också stanna hemma om du har tagit ett covid-19 test och väntar på svar från det.

När du reser till och från våra prövningsenheter så ska du tänka på att undvika trängsel och hålla avstånd, räkna därför med att resan kan ta lite längre tid än vanligt. Väntetiderna kan bli något längre under prövningen på grund av de skyddsåtgärder som Rekryteringsmyndigheten har infört.

Om du känner dig sjuk inför din mönstring måste du höra av dig till vårt kontaktcenter för vidare information. kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se, 0771-24 40 30.

Filmer om mönstringen

På vår youtubekanal hittar du flera filmer som förbereder dig inför mönstringen. Du hittar alla mönstringsfilmer om du klicka här.

Mönstringshandboken

När blir jag kallad?

Mönstringen för dig som är född -02 pågår mellan augusti 2020 till april 2021. Ungefär två månader innan det är dags får du kallelsen.
Läs om kallelsen

Så går mönstringen till

Så här kan en dag på mönstringen se ut.
Läs om mönstringen

Kom-ihåg-lista

Det är en del att tänka på innan du åker till mönstringen och en del saker du måste ha med dig.
Kom ihåg!

Resa och boende

Här hittar du information om resa och boende. Du kan också läsa hur du gör om du behöver boka om din tid.
Läs mer om resa och boende

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-08-13

Skriv ut