Till sidans innehåll

Till dig som ska mönstra

Om du tillhör de som ska mönstra får du ett besked med rubriken "Rekryteringsmyndigheten kommer att kalla dig till mönstring". Det här är bara ett besked som talar om att du ska mönstra, det står inget om när. Vill du veta när det är dags för dig att mönstra måste du vänta till du får din kallelse. Den får du ungefär två månader innan det är dags.

Rekryteringsmyndigheten upphäver kallelser till mönstring för 1044 ungdomar födda 2001

Rekryteringsmyndigheten har beslutat att upphäva kallelser till mönstring för ungdomar som skulle mönstra under veckorna 14 till 16. Beslutet berör strax över 1000 ungdomar födda 2001. Bakgrunden är att Rekryteringsmyndigheten, med anledning av det försämrade smittspridningsläget för covid-19, beslutat att under en period inte genomföra mönstring. De som får sin kallelse till mönstring upphävd kommer få beslutet under vecka 13.

Egen ansökan
Den som är fortsatt intresserad av att göra en grundutbildning med värnplikt kan göra en egen ansökan på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Håll utkik på rekryteringsmyndigheten.se och i våra sociala medier där vi meddelar när ansökan öppnar. Mer information om att göra en egen ansökan finns på Försvarsmaktens webbplats jobb.forsvarsmakten.se och det går också att registrera sig på https://mitt.forsvarsmakten.se/registrera/bd63fb65836eea11a811000d3a288019 för att få en påminnelse när det finns möjlighet att göra en egen ansökan.

Om du har frågor
Behöver du komma i kontakt med oss kan du mejla till kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se eller ringa på telefonnummer 0771-24 40 30.

 

När blir jag kallad?

Mönstringen för dig som är född -01 pågår mellan augusti 2019 till maj 2020. Ungefär två månader innan det är dags får du kallelsen.
Läs om kallelsen

Så går mönstringen till

Så här kan en dag på mönstringen se ut
Läs om mönstringen

Kom-ihåg-lista

Det är en del att tänka på innan du åker till mönstringen och en del saker du måste ha med dig.
Kom ihåg!

Resa och boende

Här hittar du information om resa och boende. Du kan också läsa hur du gör om du behöver boka om din tid.
Läs mer om resa och boende

Filmer om mönstringen

På vår youtubekanal hittar du flera filmer som förbereder dig inför mönstringen. Du hittar alla mönstringsfilmer om du klicka här.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-03-25

Skriv ut