Till sidans innehåll

Min sida och mönstringsunderlaget

När du har fått brevet med inloggningsuppgifterna ska du logga in på vår webbplats med e-legitimation eller ditt personnummer och ett lösenord. Det tar ungefär en kvart att svara på frågorna i mönstringsunderlaget.

De flesta frågorna i mönstringsunderlaget handlar om din hälsa, men det finns också frågor om din skolgång och dina intressen. Uppgifterna behöver vi för att kunna bedöma om du ska kallas till mönstring eller inte.

Frågorna är indelade i olika avsnitt:

  • Min hälsa
  • Min fysik
  • Min skoltid
  • Mitt sociala liv
  • Min personlighet
  • Min inställning

Det tar ungefär en kvart att svara på frågorna.

Logga in med din e-legitimation eller din kod

För att kunna lämna uppgifter till mönstringsunderlaget måste du logga in på vår webbplats minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Du måste ha e-legitimation eller ett lösenord för att kunna logga in. Lösenordet hittar du i ett brev som du får från oss.

Efter att du har fått brevet har du två veckor på dig att logga in och svara på frågorna.

Observera! Du kan inte logga in och lämna dina uppgifter till mönstringsunderlaget förrän du har fått brevet från oss.

Tips! Skaffa e-legitimation om du har möjlighet. Då behöver du inte hålla koll på ditt lösenord. Du behöver e-legitimation eller lösenord för att logga in och läsa ditt besked.


När du svarar på frågorna har du också möjlighet att välja hur du vill få besked från oss. Vi publicerar beskedet på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Om du anger mobilnummer eller mejladress får du ett sms eller mejl från oss när beskedet finns på webbplatsen. Har du inte möjlighet att ta emot sms eller mejl kan du välja att få beskedet via brev på posten. Då dröjer det några extra dagar innan du får ditt besked.

Varför ska jag svara på de här frågorna?

Utbildningen är både fysiskt och psykiskt krävande. Därför är det viktigt att du är fullt frisk när du gör utbildningen. Du får inte ha några skador, sjukdomar eller andra hälsotillstånd som kan förvärras under utbildningen eller som kan innebära att du utsätter andra för en risk. I mönstringsunderlaget ställer vi bland annat frågor om din hälsa och din fysik. Det är din skyldighet att svara på frågorna och det är viktigt att du också svarar sanningsenligt.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-01-07

Skriv ut

Du får två brev från oss i januari:

  1. Information om mönstring och grundutbildning med värnplikt.

  2. Brev med inloggningsuppgifter. 

Så behandlar vi dina personuppgifter.

Läs mer