Till sidans innehåll

Fyller du 18 i år?

Då kommer du troligtvis att lämna uppgifter till mönstringsunderlaget. I januari får du två brev från oss: först ett brev med information om värnplikten och ett par veckor efter det ett annat brev om mönstringsunderlaget.

Rekryteringsmyndigheten upphäver kallelser till mönstring för 1044 ungdomar födda 2001, 2020-03-25

Rekryteringsmyndigheten har beslutat att upphäva kallelser till mönstring för ungdomar som skulle mönstra under veckorna 14 till 16. Beslutet berör strax över 1000 ungdomar födda 2001. Bakgrunden är att Rekryteringsmyndigheten, med anledning av det försämrade smittspridningsläget för covid-19, beslutat att under en period inte genomföra mönstring. De som får sin kallelse till mönstring upphävd kommer få beslutet under vecka 13.

Egen ansökan

Den som är fortsatt intresserad av att göra en grundutbildning med värnplikt kan göra en egen ansökan på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Håll utkik på rekryteringsmyndigheten.se och i våra sociala medier där vi meddelar när ansökan öppnar. 

Mer information om att göra en egen ansökan finns på Försvarsmaktens webbplats jobb.forsvarsmakten.se och det går också att registrera sig på "Mitt Försvarsmakten" för att få en påminnelse när det finns möjlighet att göra en egen ansökan.

Om du har frågor

Behöver du komma i kontakt med oss kan du mejla till kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se eller ringa på telefonnummer 0771-24 40 30. För öppettider och mer information se rekryteringsmyndigheten.se

För dig som ska svara på mönstringsunderlaget

Här hittar du bland annat information om mönstringsunderlaget, vad som kan hända om du inte svarar på mönstringsunderlaget och vem som inte behöver svara på det
Läs mer

Till dig som ska mönstra

Här hittar du information om bland annat när du får din kallelse till mönstring, hur mönstringen går till och om du behöver boka om din tid för mönstring.
Läs mer

Värnpliktsboten

Svarar på frågor och reder ut rykten. Du hittar den på Facebook Messenger.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2020-03-20

Skriv ut