Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2013-09-05

Utvecklande ledare och destruktiva ledare

Vilka personlighetsdrag kännetecknar en utvecklande ledare respektive en destruktiv ledare? I rapport nummer 3 i Rekryteringsmyndighetens rapportserie, "Att predicera potential för utvecklande ledarskap" av Vera Bjelanovic, kan du läsa mer.

Rapporten ”Att predicera potential för utvecklande ledarskap” är skriven av Vera Bjelanovic, psykolog vid avdelningen för urvalstest i Stockholm. Den är den tredje i en serie av rapporter från Rekryteringsmyndigheten och sammanfattar ett antal studier. Rapporten finns att ladda ner på myndighetens webbplats.

Utvecklande ledarskap är Försvarsmaktens formella ledarskapsmodell. Den kännetecknas av att ledaren uppträder som en förebild; inspirerar, motiverar och visar personlig omtanke. I ”omtanke” ligger till exempel att man använder konfrontation i utvecklingssyfte. På så sätt blir värdegrunden tydlig. De anställda skolas in i denna stil genom utbildning och övningar.

Kan man redan vid grundrekryteringen bedöma vilka sökande som har potential att ta till sig denna ledarskapsstil? Forskning pekar på vilka personlighetsdrag som kännetecknar utvecklande ledare respektive destruktiva ledare. Läs mer om detta i rapporten.

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2013-09-05

Var den här informationen till hjälp?
Skriv ut