Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2014-04-28

Klockan 12 idag öppnar ansökan till polisutbildningen

På polisen.se/blipolis kan du läsa mer om ansökan, antagningskraven och antagningsprocessen. Där hittar du också länken till ansökan.

På Rekryteringsmyndighetens webbplats kan du läsa mer om momenten i den medicinska och psykologiska prövningen. Här hittar du också information om resor, boende och annat praktiskt som kan vara bra att känna till inför prövningen samt en kom-ihåg-lista.

Skapa konto och anmäla dig till utbildningen på antagning.se

I samband med att du ansöker till polisutbildningen ska du skapa ett konto på antagning.se och anmäla dig till polisutbildningen. Det behöver du göra för att vi ska få tillgång till dina gymnasiebetyg.

Vad gör Rekryteringsmyndigheten?

Myndigheter är bra på olika saker. Rekryteringsmyndigheten är bra på urval och att hitta rätt personer för utbildning och anställning. På uppdrag av Rikspolisstyrelsen administrerar vi därför ansökningarna till polisutbildningen och genomför de flesta av momenten i antagningsprocessen, till exempel den medicinska och psykologiska prövningen.

Hör av dig om du har frågor

Både Polisen, Polishögskolan och Rekryteringsmyndigheten kan svara på dina frågor. Vem du ska kontakta beror på vilken fråga du har. Under Om du har frågor hittar du alla kontaktuppgifter.

Välkommen med din ansökan till polisutbildningen!

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2014-04-28

Var den här informationen till hjälp?
Skriv ut