Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2014-06-27

Har du fått kallelse till polisprövningen? Då ska du läsa det här!

Hur funkar det med resa och boende? Vad behöver jag ha med mig till prövningen? Kan jag boka en annan tid? Här hittar du som har sökt polisutbildningen allt du behöver veta om den medicinska och psykologiska prövningen.

Är du en av de som har sökt till polisutbildningen och som har fått en kallelse till den medicinska och psykologiska prövningen hos oss? Då har du kommit rätt. På Rekryteringsmyndighetens webbplats och på Polisens webbplats hittar du all information du behöver.

Vi genomför prövningar i augusti och september

Prövningarna till polisutbildningen startar 11 augusti och pågår fram till och med den 19 september. Under Viktiga datum för sig som söker till polisutbildningen kan du läsa mer.

Har du fått en tid som inte passar?

Tyvärr finns det inga möjligheter att boka om tiden för prövningen. Vi har ett begränsat antal platser och alla platser är bokade.

Resor, boende och mat

Du bokar eller ordnar själv din resa till och från prövningen.

Prövningen kan pågå i en till två dagar. Vi har ett antal sängplatser på våra urvalsavdelningar i Stockholm, Göteborg och Kristianstad om du behöver övernatta. Vill du boka en sängplats kan du kontakta oss på 0771-24 40 30 (vardagar klockan 10.00-11.30 och 12.30-15.00). Sängplatsen kostar 200 kronor. Läs mer om boende, resa och måltider under Praktisk information inför prövningen.

Kom-ihåg körkortet!

Till prövningen behöver du ha med dig ett antal saker, bland annat kallelsen, körkort, hälsodeklarationen samt träningskläder. Du behöver också ha med dig meritförteckning eller cv samt eventuella intyg. Hela listan hittar du under Kom-ihåg-lista inför prövningen.

Prövningen startar med simprov

Den medicinska och psykologiska prövningen startar med ett simprov. På din kallelse står det vilket badhus du ska till och när du ska vara där. Behöver du hjälp att hitta till badhuset kan du ta hjälp av de kartor och kontaktuppgifter som finns här på webbplatsen.

Om du klarar simprovet fortsätter prövningen samma dag med medicinska och psykologiska tester, undersökningar och bedömningar hos oss på Rekryteringsmyndigheten. I badhuset får du nformation om hur du tar dig till oss på enklaste sätt.

Läs mer om momenten i den medicinska och psykologiska prövningen.

Förbered dig genom att läsa på och träna

Polisen.se/blipolis kan du läsa mer om momenten i ansökan, om utbildningen och om polisyrket. Är du fysiskt förberedd och dessutom har läst på om utbildningen och om hur det är att jobba som polis ökar dina chanser att bli antagen.

Välkommen till Rekryteringsmyndigheten och lycka till med den medicinska och psykologiska prövningen!

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2014-06-27

Var den här informationen till hjälp?
Skriv ut