Till sidans innehåll

Publiceringsdatum: 2014-03-31

Ansökan till GMU öppnar idag klockan 12

På jobb.forsvarsmakten.se hittar du mer information om den grundläggande militära utbildningen (GMU) och länk till ansökan. Innan du ansöker är det bra om du skaffar en e-legitimation.

E-legitimationen behöver du för att identifiera dig när du ansöker och för att logga in till Min sida. Är du kund hos en internetbank kan du skaffa e-legitimation där. Telia utfärdar också e-legitimationer.

Om du inte har möjlighet att skaffa en e-legitimation kan du beställa ett personligt lösenord från oss. Tjänsten för att beställa lösenord öppnar samtidigt som ansökan. Observera att vi skickar ditt lösenord med brev, så det tar några dagar innan du har det  och kan använda det för att ansöka.

Nyheter när du ansöker

De flesta stegen i uttagningsprocessen till GMU gör du numera på webben. Förutom att du måste identifiera dig när du ansöker finns det fler nyheter:

  • När du ansöker får du tillgång till Min sida på webben. Där hittar du allt du behöver veta om din ansökan, till exempel vad ditt nästa steg är samt besked och beslut.
  • Om du uppfyller kraven i ansökan får du direkt tillgång till rekryttestet. När du har svarat på frågorna får du veta om du har gått vidare till nästa steg.
  • Du bokar själv en tid för antagningsprövning som passar dig. Behöver du boka om tiden gör du det på Min sida.
  • Försvarsmakten tillämpar kontinuerlig antagning. Det innebär att du kan söka när som helst under året.

Läs mer

På jobb.forsvarsmakten.se kan du läsa mer om kraven för att bli antagen, utbildningen, antagningsprocessen och vilka möjligheter GMU ger. Där hittar du också en länk till ansökan.

På rekryteringsmyndigheten kan du läsa mer om antagningsprövningen. Här hittar du också praktisk information om vad som gäller för att boka tid och resa, vägbeskrivningar och kom-i-håglista inför antagningsprövningen. Under När du söker till Försvarsmaktens utbildning GMU hittar du övergripande information om de olika stegen i antagningsprocessen.

Vad gör Rekryteringsmyndigheten?

Myndigheter är bra på olika saker. Rekryteringsmyndigheten är bra på urval och att hitta rätt personer för utbildning och anställning. På uppdrag av Försvarsmakten administrerar vi ansökningarna till GMU och ser till att Min sida och de olika tjänsterna på webben fungerar. Vi genomför också momenten i antagningsprövningen. Det är sedan Försvarsmakten som fattar beslut om vilka som ska antas till utbildningen.

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2014-03-31

Var den här informationen till hjälp?
Skriv ut