Till sidans innehåll

Resa, mat och boende i samband med prövningen

För dig som prövas hösten 2018

Resa till och från prövningen 

Du som söker till polisutbildningen får själv boka din resa till den medicinska och psykologiska prövningen hos Rekryteringsmyndigheten.

Boende

Prövningen pågår i en till två dagar, så om du inte är bosatt på den ort där du ska genomföra prövningen behöver du ordna så att du har någonstans att övernatta.

Ersättning för resa och boende

Kallas du till medicinsk och psykologisk prövning hos Rekryteringsmyndigheten kan du få ersättning för resor och logi beroende på var du bor.

För resor är den maximala ersättningen 800 kr. Det omfattar resor med flyg, buss, tåg eller bil mellan orten som du är folkbokförd på och prövningsorten. För logi kan du som mest få en ersättning på 1 500 kr. Utgifter utöver dessa maxbelopp ersätts inte.

Möjligheten att få ersättning gäller inte om du är folkbokförd i Stockholms län eller Malmö kommun och kallas till prövning i Stockholm respektive Malmö.

När du kommer till prövningen får du fylla i en blankett. Till den bifogar du kvitton, kontoutdrag eller andra underlag som kan styrka de utlägg du haft. Om du inte har alla underlag kan du skicka in blanketten med underlagen i efterhand till Rekryteringsmyndigheten, Karolinen 651 80 Karlstad. Utbetalning sker sedan till angivet kontonummer eller via utbetalningsavi.

Läs mer på Polisens webbplats: Ersättning för resor och logi i samband med prövning

För dig som söker till polisutbildningen med prövning våren 2019 

Boka resa och boende

Kallas du till medicinsk och psykologisk prövning hos Rekryteringsmyndigheten kan du själv boka resa och boende, beroende på var du bor. 

Du kan boka resa med tåg eller färja (boende på Gotland) mellan orten som du är folkbokförd på och prövningsorten. Du bokar din resa och boende via Polismyndighetens resebyrå. Väljer du att resa på annat sätt, tillexempel med egen bil ersätts inte den resan. 

Boka resa och boende - Polisens resebyrå (innan du kan boka resa och boende måste du aktivera ditt konto, fyll i den e-postadress som du registrerat i samband med ansökan och följ instruktionerna. Har du rätt att boka resa och boende är din e-post registrerad av Rekryteringsmyndigheten)

Möjligheten att boka resa och boende gäller inte om du är folkbokförd i Stockholms län eller Malmö kommun och kallas till prövning i Stockholm respektive Malmö.

Måltider

Även om prövningen kan upplevas som intensiv kommer det självklart att finnas tillfällen till pauser då du har möjlighet att äta och fylla på med ny energi.

I prövningen ingår inga måltider. Det innebär att du själv får stå för kostnader för måltider. Om du inte har med egen mat finns det möjlighet att handla frukost, lunch och middag i eller i anslutning till prövningslokalerna.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-11-02

Skriv ut