Så här går ansökan till - Rekryteringsmyndigheten
Till sidans innehåll

Så här går ansökan till

Rekryteringsmyndigheten administrerar ansökningarna till polisutbildningen och genomför också alla tester och undersökningar av dig som ansöker. För att bli antagen till polisutbildningen måste du bli godkänd i de olika delmomenten i antagningsprocessen.

Rekryteringsmyndigheten har det övergripande ansvaret för ansökan, urval, selektering, prövning och nominering. Universitets- och högskolerådet (UHR) granskar betyg och omdömen för att kontrollera studiebehörighet och räknar ut meritvärde. Polisen gör en säkerhetsprövning på alla sökande som är godkända efter den medicinska och psykologiska prövningen. När du söker till polisutbildningen kommer du alltså i kontakt med flera olika myndigheter.

Processen startar med din ansökan:

1. Ansökan

Ansökan till polisutbildningen fyller du i på webben. Ansökan består av två delar:
- i första delen anger du ditt personnummer så att vi kan kontrollera din ålder och att du är svensk medborgare
- i den andra delen ska du svara på frågor om bland annat din hälsa, din skolgång och dina intressen. 

Polisutbildningen, start våren 2019:
Ansökan (del 1) till polisutbildningen som startar våren 2019 öppnar den 14 maj. Du kan ansöka till och med den 31 maj. 
Ansökan (del 2) öppnar den 14 maj. Du kan svara på frågorna fram till och med den 11 juni.

Läs mer om ansökan.

2. Antagning.se

I samband med att du ansöker till polisutbildningen hos Rekryteringsmyndigheten ska du skapa ett konto på antagning.se och anmäla dig till polisutbildningen (länk till antagning.se) så att vi får tillgång till dina meriter, det vill säga dina gymnasiebetyg, folkhögskoleomdömen och resultat från högskoleprovet.

Polisutbildningen, start våren 2019: 
Anmälan till polisutbildningen på antagning.se öppnar den 14 maj. Du kan anmäla dig till och med den 11 juni. Om du studerar under våren 2018 måste du ladda upp betygen senast den 21 juni.

3. Medicinsk och psykologisk prövning samt säkerhetsprövningsintervju

När det är dags för prövning är du välkommen till någon av våra enheter i Stockholm eller Malmö. Läs mer om de olika momenten i prövningen under Medicinsk och psykologisk prövning. Blir du godkänd i alla moment i den medicinska och psykologiska prövningen får du även genomföra en säkerhetsprövningsintervju. Polisen genomför intervjun på plats hos oss i samband med prövningen.

Observera! Blir du inte godkänd i ett moment i den medicinska och psykologiska prövningen får du inte fortsätta prövningen. Du måste vara godkänd i alla moment för att bli antagen till polisutbildningen.

Polisutbildningen, start hösten 2018:
Den medicinska och psykologiska prövningen samt säkerhetsprövningsintervjuer genomförs från och med den 29 januari till och med den 9 maj 2018.

Polisutbildningen, start våren 2019: 
Den medicinska och psykologiska prövningen samt säkerhetsprövningsintervjuer genomförs från och med den 27 augusti till och med den 30 november 2018.

  Har du fått en kallelse till prövningen men redan nu vet att du inte kan eller vill komma? 

Meddela oss genom att mejla kundsupport@rekryteringsmyndigheten.se. Om du inte kan eller vill komma kan vi erbjuda din plats i prövningen till någon annan istället.

 

4. Säkerhetsprövning

Du måste vara pålitlig enligt Säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar intervju och registerkontroll.

5. Antagning

Vi gör en sammanvägd bedömning av dina resultat och rekommenderar sedan vilka som ska antas till polisutbildningen. Det är slutligen Polisen som beslutar om du blir antagen. Blir du antagen får du ett antagningsbesked med posten. Om du inte är bland de främsta kan du bli placerad som reserv. Som reserv kan du bli antagen och kallad till utbildningen upp till tre veckor efter att utbildningen har startat.

Du hittar alla aktuella datum under Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-05-09

Skriv ut