Antagning.se för dig som söker till polisutbildningen - Rekryteringsmyndigheten
Till sidans innehåll

Antagning.se för dig som söker till polisutbildningen

I samband med att du ansöker till polisutbildningen hos oss på Rekryteringsmyndigheten ska du också skapa ett konto och anmäla dig till polisutbildningen på Universitets- och högskolerådets webbplats antagning.se. Webbplatsen riktar sig till alla som söker till högskola eller universitet, men all information på webbplatsen gäller inte för dig som söker polisutbildningen.

Viktiga datum

De datum som står på antagning.se gäller inte dig som söker till polisutbildningen. De datum som gäller för dig hittar du istället under Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen.

Du behöver oftast inte ladda upp några papper

När du anmäler dig till polisutbildningen på antagning.se behöver du oftast inte ladda upp några papper alls. När du gör en anmälan hämtar Universitets- och högskolerådet (UHR) automatiskt dina gymnasiebetyg från de skolor som är anslutna till betygsdatabasen samt resultat från högskoleprovet.

Kolla om din skola är ansluten och när den i sådant fall anslöt sig (länk till antagning.se).

Är du osäker på vilka papper du ska ladda upp eller vilka uppgifter som redan finns i UHR:s system kan du läsa mer under Ladda upp rätt papper på antagning.se. 

När du skapar ett konto på antagning.se skickar UHR en aktiveringskod hem till dig. Koden använder du sedan på antagning.se för att se dina meriter och för att kontrollera att allt som behövs finns där.

Om du ändå behöver ladda upp papper...

Du kan ladda upp papper som saknas på Mina sidor på antagning.se. Om du inte har möjlighet att ladda upp dina papper kan du istället skicka in dem via post. Du som söker till polisutbildningen ska skicka dina papper till:

Antagningsservice
R 312
106 53 Stockholm

Ladda upp eller skicka in dina papper direkt när du anmäler dig. Datum för när UHR senast behöver ha alla dina papper hittar du under Viktiga datum för dig som söker till polisutbildningen.

Varför måste jag anmäla mig på antagning.se?

För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla Polisens krav på grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier. Vi behöver kontrollera att du har de studiemeriter som krävs och för att vi ska kunna göra det behöver du skapa ett konto på antagning.se och anmäla dig till polisutbildningen. Förutom att kontrollera att du har studiemeriter som motsvarar Polisens krav jämför vi också dina studiemeriter och resultat från högskoleprovet med andra sökandes meriter för att avgöra vilka vi ska kalla till den medicinska och psykologiska prövningen hos oss.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-06-04

Skriv ut