Till sidans innehåll

Boka tid och resa för antagningsprövning - vad gäller?

Här kan du läsa mer om vad som gäller om du ska boka tid och resa för antagningsprövning, om du ska återta din ansökan samt vad som gäller för dig som har skyddad adress eller som saknar folkbokföringsadress.

Du bokar din tid för antagningsprövning på Min sida, minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Du väljer själv om du ska antagningspröva i Stockholm eller Kristianstad. Tänk på att ditt val kan innebära att du får ordna och betala din resa på egen hand.

Boka tid på prövningsplatsen

Vi vill att du i första hand bokar en tid på den prövningsplats som redan är vald i tjänsten Boka tid för antagningsprövning på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Har du lång resväg får du boka en fri resa tur och retur mellan din bostadsort och den prövningsplats som redan är ifylld.

Bor du så nära att du kan ta dig till prövningsplatsen med lokaltrafiken får du själv betala din resa.

Kan du inte boka resa via Min sida?

I första hand vill vi att du bokar din resa via tjänsten Boka resa till antagningsprövningen på minsida.rekryteringsmyndigheten.se. Om du av någon anledningen inte kan boka resa via webbplatsen kan du istället kontakta våra handläggare som då kan hjälpa dig. Kontaktuppgifter till Rekryteringsmyndighetens handläggare samt tider när de finns tillgängliga hittar du under Om du har frågor.

Får du inte tag på handläggarna kan du istället ringa till SJ på 0771-75 75 55. Välj alternativ 2 och därefter alternativ 1. Uppge att du behöver boka tid för antagningsprövningen.  

Boka boende i samband med antagningsprövningen

Har du en starttid för antagningsprövningen före klockan 11.00 innebär det att du avslutar prövningen samma dag. Har du en starttid klockan 11.00 eller senare innebär det att prövningen pågår under två dagar. Prövningen startar den ena dagen och fortsätter sedan tidigt nästa morgon. Har du lång resväg kan du boka sängplats och frukost på prövningsplatsen. Sängkläder ingår om du bokar sängplats.

Du bokar din sängplats i samband med att du bokar tid för antagningsprövningen.

Vi erbjuder inte övernattning om du bor så nära att du kan utnyttja lokaltrafiken.

Du som behöver sova över kvällen innan prövning

Om du har extra lång resväg och behöver sängplats kvällen innan prövningsdagen ska du höra av dig till Rekryteringsmyndigheten. Ring 0771-24 40 30 för att boka boende. Handläggarna svarar i telefon måndag klockan 10.00-16.00, tisdag-torsdag klockan 08.00-16.00 och fredag klockan 08.00-14.30. Lunchstängt klockan 11.30-12.30. 

Fria resor

Du som ska antagningspröva på

  • Avdelningen för urvalstest i Stockholm får fri resa om du bor utanför Stockholms län.
  • Avdelningen för urvalstest i Kristianstad får fri resa om du bor utanför Kristianstads kommun.

Inga lediga tider? Då kan du ta tillbaka din ansökan och söka igen senare

Om du inte hittar en tid för antagningsprövning som passar dig eller om det inte finns några lediga tider kan du ta tillbaka din ansökan (återta) och sedan ansöka igen vid ett senare tillfälle. Det är många som ansöker till Försvarsmaktens militära grundutbildning och antalet tider är begränsat. Eftersom du måste boka en tid för antagningsprövning inom 90 dagar från det att vi har tagit emot din ansökan kan du hamna i ett läge där det inte finns några lediga tider under den perioden. Vi rekommenderar då att du tar tillbaka din ansökan och sedan söker igen vid ett senare tillfälle.

Tips! De flesta bokar om sina tider på kvällen eller på helgen. Det innebär att du har störst chans att hitta en tid som passar om du gör din bokning tidigt på morgonen eller direkt efter helgen. 

Du tar tillbaka din ansökan med tjänsten Återta ansökan som du hittar under Mina val på Min sida. Så snart du har fått en bekräftelse under Mina handlingar på Min sida om att du har återtagit din ansökan kan du ansöka på nytt. Du börjar då om från början med din ansökan. Det innebär att du måste gå igenom stegen i ansökan och svara på frågorna i Rekryttestet en gång till.

Du kan också återta din ansökan om du ångrar dig och inte längre vill ansöka till den militära grundutbildningen.

Om du har skyddad adress eller om vi saknar din folkbokföringsadress

Om du har skyddad adress eller om vi saknar din folkbokföringsadress väljer du själv den prövningsplats som passar dig bäst. Du får boka en fri resa tur och retur mellan din bostadsort och den prövningsplatsen som du väljer.

Sidansvarig: Informationsfunktionen
Granskad: 2017-08-11

Skriv ut

Boka tid och resa


Du bokar din tid för antagningsprövning och resa till och från Rekryteringsmyndigheten på Min sida. Där kan du också boka om din tid.

Tips!

Hittar du ingen tid som passar? Försök igen! 

Du har störst chans att hitta en tid som passar om du gör din bokning tidigt på morgonen eller direkt efter helgen. 

Läs mer

Från och med den 6 november 2016 har vi en ny områdesindelning. Den innebär att du som bor i Östergötlands eller Örebro län ska antagningspröva för den militära grundutbildningen på vår avdelning i Stockholm.